Kielten maisterista on moneksi

Meiltä valmistuneet toimivat hyvin erilaisissa kieliasiantuntijuutta vaativissa tehtävissä.

Opettajiksi opiskelleet työskentelevät pääsääntöisesti

  • opetus- ja koulutusalalla tai
  • muissa koulutuksen tehtävissä esimerkiksi suunnitellen oppimateriaaleja tai koulutustarjontaa.

Kieliasiantuntijaksi suuntautuneet toimivat kielen, kulttuurin ja viestinnän osaajina yritysmaailmassa, järjestökentällä ja julkishallinnossa, esim.

  • kansainvälisten asioiden asiantuntijana
  • tapahtumatuotannossa
  • kansainvälisen kaupan parissa
  • tiedotus- ja markkinointitehtävissä

Eri linjoilta työllistytään myös paljon ristiin – opettaja voi päätyä vaikkapa kustannusalalle tai monialainen kieliasiantuntija toimia kielikonsulttina. Urapolkuja on kuvattu tarkemmin kieli- ja viestintätieteiden laitoksen verkkosivuilla.

Katso esimerkkejä erilaisista työurista (lisää tarinoita laitoksen sivuilla):

Ville Jakoaho englannin opettaja

Aloitin työt Simpeleen yhteiskoulussa ja Rautjärven lukiossa, aivan itärajan tuntumassa, elokuussa 2012. Vuoden päästä työsuhteeni vakinaistettiin. Opetan koulussamme kaikki lukion englannin kurssit, sekä tällä hetkellä kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille englantia. Tämän lisäksi pääsin pitämään lukion soveltavaa kurssia, jolla yhdistyi kotitalous ja englannin kieli – kurssilla kokkailtiin englanniksi ja tutustuttiin myös uusiin ruokakulttuureihin.

Suvi Metsola partner

Nykyisin toimin projekteista vastaavana partnerina kansainvälisen liiketoiminnan kumppaniyrityksessä East Consulting Oy, joka tarjoaa asiakkailleen käytännönläheisiä palveluita erilaisissa kansainvälisen liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä tilanteissa. Toimimme noin 10 markkina-alueella Itä-Euroopassa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja Lähi-Idässä. (Kuva: Petteri Kivimäki)

Jussi Junikka valmennuskonsultti

Maaliskuun 2014 alusta olen toiminut Clients’ Finland Oy:n valmennuskonsulttina. Tittelihirviö pitää sisällään markkinoinnin suunnittelua, konsultointia ja valmennusta suomalaisille PK-yrityksille. Työssäni saan edelleen kirjoittaa ja leikkiä sanoilla, mutta painopiste on siirtynyt sisältömarkkinoinnin suunnitteluun.

Tiina Tanskanen-Kudjoi kouluttaja

Aloitin nykyisessä työpaikassani, kielikoulutuspalveluja tarjoavassa espoolaisessa yrityksessä, syksyllä 2012. Siellä aikuiskoulutuksesta ja verkko-oppimateriaalin tuotannosta tuli pääasiallinen työni. Toimin ruotsin ja saksan kouluttajana, koulutuksen suunnittelijana ja koordinoijana sekä verkkomateriaalin oikolukijana, arvioijana ja tuottajana. Lisäksi tehtäviini kuuluvat tiedotus ja markkinointi.

Anniina Turunen viestintäpäällikkö

Työskentelen Nordic Business Forumissa viestintäpäällikkönä. Nordic Business Forum on vuonna 2008 perustettu jyväskyläläisyritys, joka järjestää yritysvalmennuksia ja –seminaareja, joista tunnetuin NBForum vuosittain. Työni sisältää paljon erilaisia kirjoitustehtäviä, tekstien editointia ja myös kääntämistä. Viestin päivittäin erilaisten yleisöjen kanssa: asiakkaat, some-seuraajat, potentiaaliset asiakkaat, sponsorit, lehdistö, muut yhteistyökumppanit (painotalo, markkinointitoimisto), puhujat, henkilöstö (sisäinen viestintä, sillä työporukka toimii useissa toimipisteissä).

Sini Konivuori konsultti

Vuodesta 2007 olen työskennellyt Accenturella. Accenture keskittyy ulkoistukseen, teknologiaan sekä konsultointiin. Roolini Talent & Organization (Organisaatiot & Osaaminen) -konsulttina on pitänyt sisällään tehtäviä etenkin viestinnän, koulutuksen, muutoshallinnan ja osaamisen kehittämisen parissa. Englannin kielen opinnoista sekä kouluttajakokemuksesta onkin ollut suuri etu nykyisissä työtehtävissä, joissa vaaditaan hyviä viestintä- ja esiintymistaitoja.

Aava & BangKielten maisterista on moneksi